Blog | DarkNova

Blog

30 web stranica od kojih ćete postati pametniji

Posted by on 12-12-15 in Blog | 0 comments

30 web stranica od kojih ćete postati pametniji

Većina nas znade provoditi puno vremena, na dnevnoj bazi, online. Umjesto da trošite vrijeme čitajući trećerazredne sadržaje s portala koji su Vas namamili s provokativnim i prenapuhanim naslovima, zašto ne biste vrijeme provodili na stranicama koje će vas učiniti pametnijima, pronicljivijima u poslu, i mudrijima u vodstvu?

Ovih 30 web stranica koje slijede svakako trebate pogledati, a bilo bi poželjno da ih redovito i posjećujte jer će Vam svakako pomoći u profesionalnom i osobnom razvoju u svakom pogledu.

(more…)

WordPress teme – Najbolje single flagship teme

Posted by on 12-12-15 in Blog | 0 comments

WordPress teme – Najbolje single flagship teme

WordPress teme tj. vizualni izgled web stranice prva je stvar o kojoj trebate razmišljati prilikom početka bilo kojeg online poslovnog poduhvata. Daleko od toga da je sadržaj bitan, ali ako odaberete loš, nepregledan dizajn, u kojem posjetitelj gubi živce i vrijeme kao bi pronašao odgovarajući sadržaj, a zatim i uz poteškoće taj sadržaj i pročitao, vaša web stranica neće polučiti baš nikakav učinak. Slijedeći korak bio bi zaposliti profesionalnog dizajnera koji će znati prepoznati vaše potrebe i pretočiti ih u dizajn.

Nakon toga potreban vam je dobar programer, a njih je danas teško pronaći, kako bi vam u taj dizajn unio funkcionalnosti. Siguran sam da ste svjesni da bi vas sve to moglo skupo stajati. Ipak, nije sve tako crno jer danas možete vrlo lako izbjeći navedene korake i uštedjeti mnogo novaca uz pomoć WordPress Implementera ( osoba koja je iznimno dobro upoznata s WordPress CMS-om ) koji će vam postaviti sustav za samostalno ažuriranje sadržaja i vrhunsku premium temu s odličnim i funkcionalnim dizajnom.

(more…)

Novih 6 cool značajki u WordPressu 4.4

Posted by on 12-12-15 in Vijesti | 0 comments

Novih 6 cool značajki u WordPressu 4.4

Za nešto manje od tjedan dana izlazi nova verzija WordPressa, točnije 8. Prosinca, i dok će developeri imati najviše razloga za slavlje ima tu i nekoliko dobrih novih značajki striktno ciljanih za općenite korisnike. Pogledajmo stoga što nas sve očekuje u WordPressu 4.4!

(more…)

6 koraka do uspješne link building strategije

Posted by on 11-11-15 in Blog | 0 comments

6 koraka do uspješne link building strategije

Linkovi su od izrazite važnosti za SEO. Izgradnja linkova, tzv. link building, mora biti esencijalni dio vaše SEO strategije, odnosno strategije rasta vašeg online poslovanja. Linkovi bi vam trebali pomoći izgraditi besplatan promet, tzv. organic traffic, na vašu web stranicu i stoga vam treba biti od primarne važnosti posvetiti se njihovoj izgradnji. Kako bi vam pomogao u tome predstaviti ću vam u ovome članku 6 koraka do uspješne link building strategije, a s ciljem kako biste si lakše predočili cjelokupnu sliku o izgradnji povratnih linkova.

(more…)

Webmaster alati – čemu služe i kako ih postaviti

Posted by on 11-11-15 in Blog | 0 comments

Webmaster alati – čemu služe i kako ih postaviti

Google Webmaster Tools ili po naški webmaster ( vlasnik stranice ) alati, a od nedavno poznati i kao Search Console,obavezan su dio svake web stranice, bila ona izrađena custom ( ručno uz pomoć programskih jezika ) ili uz poomoć nekog CMS-a, pomoči će stranici da se prije ugnjezdi u SERP-u. Da, vaša web stranica mora biti indeksirana od strane Google robota, ili od robota bilo koje druge tražilice poput Binga, Yahooa i sl., kako bi bila dostupna i vidljiva u SERP-u ( search engine results page ). Bez indeksiranja, posjete robota na vašu web lokaciju, vaša web stranica kao i da ne postoji jer se neće prikazivati u rezultatima pretraživanja, a na taj način gubite veliki izvor besplatnog prometa tj. posjetitelja.

(more…)

Google ima pristup WiFi lozinkama pohranjenim u Android uređajima

Posted by on 11-11-15 in Vijesti | 0 comments

Google ima pristup WiFi lozinkama pohranjenim u Android uređajima

Prema nekim saznanjima Google bi mogao posjedovati pristup WiFi lozinkama klijenata koje su pohranjene u Android mobilnim uređajima zbog ugrađene funkcionalnosti u Android OS-u. Ta funkcionalnost mogla bi Google kompaniji dati saznanje o svim WiFi lozinkama na čitavom svijetu, od svakog korisnika Android uređaja, a što bi moglo uzrokovati curenjem enormne količine izrazito osjetljivih podataka. Ako je sudeći prema Michael Horowitzovoj objavi na Computer Wordu sasvim je dovoljno da se Android uređaj samo jednom logirao na WiFi mrežu.

Uzmemo li u obzir da se korištenje Android OS-a, tj. njegova rasprostranjenost u svjetskim razmjerima, mjeri u preko 80% tržišnog udjela ( podaci se mogu pronaći na International Data Corporation webu ), za pretpostaviti je da Google ima pristup gotovo svim WiFi lozinkama diljem svijeta!

(more…)

Google Analitika i kako je postaviti na WordPress stranicu

Posted by on 11-11-15 in Blog | 0 comments

Google Analitika i kako je postaviti na WordPress stranicu

Mnogi ne žele, sam Bog zna zašto, a mnogi jednostavno ne znaju kako instalirati Google analitiku ( Google Analytics ) i na taj način ostaju uskraćeni za podatke kao što su količina prometa na njihovu stranicu, odakle taj promet dolazi, što ti posjetitelji čitaju, koliko se dugo i gdje zadržavaju, gdje žive pa čak i pretraživač koji koriste, koji su im interesi i koliko godina imaju i još mnogo toga.

(more…)

Postanite član!

Neprocijenjive informacije nadohvat ruke

Pretplatite se na naš "Newslewtter" i primajte kvalitetne i neprocjenjivo vrijedne informacije vezane uz izradu web stranica direktno u vaš sandučić.

Uspješno ste se upisali na listu!

Učinite mi uslugu

Podijelite ovu stranicu s vašim prijateljima!

Follows