Riječ HOSTING označava fizički smještaj Vaših web stranica na nekom od web servera. Ti web serveri smješteni su po raznim lokacijama diljem svijeta.

Dakle, što je to hosting ? Usluga zakupa prostora na Internet poslužitelju – serveru. Pojam servera označava čvorište unutar Internet mreže preko kojeg korisnici iz bilo kojeg dijela svijeta mogu pristupiti Vašim web stranicama te komunicirati putem elektronske pošte.

Ako ste se odlučili za prisustvo na internetu u bilo kojem obliku nužno morate odabrati i prostor za smještaj svojih web stranica.

Moja usluga BESPLATNA WEB STRANICA osigurat će Vam trenutno najbolji hosting na svijetu s kojim ste u mogućnosti dobiti beplatnu domenu, a ako odlučite zakupiti hosting kroz moj link ja ću Vam izraditi BESPLATNU WEB STRANICU.

Nakon što su Vaše web stranice izrađene da bi bile dostupne korisnicima potrebno ih je postaviti na specijalno računalo koje je danonoćno spojeno na Internet. Ime takvog računala je poslužitelj odnosno server.

Za razliku od stolnih računala na kojima dominiraju Windowsi, na serverima je dominantan operacijski sustav Linux i “open source” aplikacije (Apache, PHP) i baze podataka (MySQL, PostgreeSQL).

Smještaj Vaše web stranice na web server naziva se web hosting. Cijena usluge varira i ovisna je o nizu faktora poput količine podataka koju web stranice sadrže, a ovisi i o dodatnim uslugama poput broja zakupljenih e-mail računa, broju domena i sl.

 

Web Hosting

 

Nekoliko bitnih činjenica koje trebate znati

 

Što dobivam plaćanjem hostinga?

 

Plaćanjem hostinga dobivate prostor za smještaj Vaših web stranica na serveru. Postavljanjem na server Vaša će stranica biti dostupna 24/7/365 na internetu, svim korisnicima Intereneta.
Hosting se plaća unaprijed, mjesec za mjesec, a najčešće za 1 godinu no prema Vašim željama može i na duži period.

 

Koje su činjenice bitne za odabir hosting paketa?

 

Web HostingKod odabira veličine hosting paketa bitna je činjenica veličina sadržaja kojeg želite postaviti na server. Ako odaberet hosting kod SiteGrounda gotovo sve Vaše potrebe će biti zadovoljene već sa StartUp paketom.

Želite li znati više o tipovima hosting paketa pogledajte članak:”Što je to shared, VPS i dedicated hosting“.

StartUp Planom dobiti ćete sve esencijalne hosting značajke za smještaj svoje web stranice ili prosječnog bloga, osobne ili poslovne web stranice. StartUp Plan će Vam raditi sasvim dobro i s malim web shopom s razumnim brojem proizvoda.

Ovaj plan ćete prerasti tek kad budete počeli dobivati ozbiljan broj posjetitelja, a to je oko 10,000 jedinstvenih dolazaka na Vašu stranicu. Zavidna brojka tih 10.000 posjetitelja mjesečno. Razmislite samo što bi to uradilo za Vaše poslovanje!

 

Osnovne značajke StartUp plana:

 

  • Besplatna Domena ( ime Vaše stranice )
  • 99.9% Uptime Garancija
  • cPanel & SSH Access
  • 24/7 Tehnička podrška
  • Besplatan Dnevni BackUp
  • 30 Dana Povrat Novca
  • Neograničen promet, Email-ovi, DB
  • Besplatni CludFlare CDN

 

Zakupi hosting i dobi web gratis

 

 

Koliko traje proces otvaranja hosting paketa/računa?

Nakon Vaše uplate, hosting račun za Vašu stranicu spreman je u roku nekoliko minuta. Na Vaš email biti će Vam dostavljeni pristupni podaci za pristup vašem hosting računu. Server se također može postaviti i lokalno na vašem računalu.

Programeri redovito sve svoje web aplikacije i stranice razvijaju u svojem lokalnom radnom okruženju. Kako postaviti svoje radno okruženje i instalirati lokalni server pročitajte u članku: Kako postaviti lokalni server.

Sad kad znate što je to hosting, vrijeme je da se posvetite imenu Vaše web stranice.

 

Pravo ime za Vašu web stranicu

 

Za web stranicu od izrazite važnosti je i njezino ime. Prilikom biranja imena treba biti veoma pažljiv, ono treba biti kratko kako bi ga ljudi lakše pamtili i teže pravili greške prilikom upisivanja. No nešto više o domenama pročitajte u članku: “Što je to domena?“.

 

Zatražite besplatnu web stranicu

Postanite član!

Neprocijenjive informacije nadohvat ruke

Pretplatite se na naš "Newslewtter" i primajte kvalitetne i neprocjenjivo vrijedne informacije vezane uz izradu web stranica direktno u vaš sandučić.

Uspješno ste se upisali na listu!

Share This