WordPress teme - Najbolje single flagship teme | DarkNova

WordPress teme – Najbolje single flagship teme

Posted by in Blog on Dec 11, 2015

WordPress teme – Najbolje single flagship teme

WordPress teme tj. vizualni izgled web stranice prva je stvar o kojoj trebate razmišljati prilikom početka bilo kojeg online poslovnog poduhvata. Daleko od toga da je sadržaj bitan, ali ako odaberete loš, nepregledan dizajn, u kojem posjetitelj gubi živce i vrijeme kao bi pronašao odgovarajući sadržaj, a zatim i uz poteškoće taj sadržaj i pročitao, vaša web stranica neće polučiti baš nikakav učinak. Slijedeći korak bio bi zaposliti profesionalnog dizajnera koji će znati prepoznati vaše potrebe i pretočiti ih u dizajn.

Nakon toga potreban vam je dobar programer, a njih je danas teško pronaći, kako bi vam u taj dizajn unio funkcionalnosti. Siguran sam da ste svjesni da bi vas sve to moglo skupo stajati. Ipak, nije sve tako crno jer danas možete vrlo lako izbjeći navedene korake i uštedjeti mnogo novaca uz pomoć WordPress Implementera ( osoba koja je iznimno dobro upoznata s WordPress CMS-om ) koji će vam postaviti sustav za samostalno ažuriranje sadržaja i vrhunsku premium temu s odličnim i funkcionalnim dizajnom.

 

WordPress je podoban za male web stranice prezentacijskog karaktera, blogere ali i velike tvrtke koje imaju potrebu ažurirati sadržaje na dnevnoj bazi. WordPress je idealan za početnike koji će vrlo lako, u tren oka, s njime, nadoknaditi nedostatak iskustva u izradi web stranica, a onima malo naprednijima uštedjeti će vrijeme pri upravljanju sadržajem i sve to radi svoje dobre organiziranosti, pouzdanosti, ali prije svega i zbog intuitivnog sučelja. Sve ove značajke razlog su tome što je WordPress postao najpopularniji CMS na svijetu kojeg koriste renomirane tvrtke ali i vrhunski dizajneri i programeri.

Ako ste poduzetnik, ugostitelj ili pak imate neki proizvod, uslugu, ideju za blog svakako trebate razmisliti o WordPressu kao rješenju, a u daljnjim redovima ovoga članka predstaviti ću vam tri kompanije koje nude gotova vizualna rješenja tzv. WordPress Premium teme od kojih će Vam zastati dah, a isto to moglo bi se desiti i Vašim posjetiteljima.

 

ElegantThemes – Savršene WordPress teme

 

ElegantTthemes WordPress TemeVlasnik ElegantThemes je Nick Roach, vrhunski programer koji je sam izradio sve teme koje se nalaze na ElegantThemes.com. S izradom tema za WordPress započeo je kao klinac u sedmom razredu kad je njegov bend trebao web i od tada strast za izradom vrhunskih premium tema samo je rasla. Danas su ElegantThemes tvrtka s timom od 30 predanih dizajnera i programera koja u svojem portfoliu ima preko 80 tema i nekolicinu vrhunskih dodataka ( pluginova ).

Svakako pročitajte cijeli članak o najboljim WordPress temama i njihovim graditeljima jer vas na kraju očekuje nagradna igra u kojoj možete osvojiti jednu od tri nagrade, a to su tri premium WordPress teme, jedna tema po izboru od svakog graditelja/proizvođača koje ću ovdje potonje predstaviti. ( više o pravilima i samoj nagradnoj igri na dnu članka )

 

Funkcionalnost tema

 

Većina WordPress tema iz ElegantThemes ima user-friendly značajke koje omogućuju čak i novajlijama ( newbies ) upravljanje vlastitim web stranicama u skladu sa svojim željama. Tema ima opcije tzv. ePanel koji vam omogućuje da prilagodite svoje stranice i temu u gotovo svim mogućim smjerovima.

 

ElegantThemes ePanel

 

Svaka njihova tema potpuno je opremljena widgetima u sidebarima, prilagođenim sličicana ( thumbnailovima ), trakama za pretraživanje, a pripremljene su i za Gravatar podršku te mnoge druge značajke. Više od 50% tema na njihovim stranicama su responsive, a ako napomenem da u svojoj kolekciji imaju jednu od najtraženijih tema na tržištu po imenu Divi, tad vam postaje jasno zašto su ElegantThemes visoko rangirani u svim top 10 ( ili koji već broj ) osvrtima na premium teme diljem weba.

 

Divi

 

Moto Divi teme je: “Nebo je granica“. Odmah po instalaciji ove teme shvatiti ćete i zašto. Nedavno je ElegantThemes izbacio i dodatak The Divi Builder koji je u mogućnosti svaku WordPress temu pretvoriti u Divi temu.

Divi tema nudi neograničene mogućnosti prilagođavanja i vrhunske funkcionalnost, nudi stvari koje se mogu postići samo kroz zapošljavanje profesionalnog web programera. Pa tako s Divi temom ( za koju nije potreban Divi Builder dodatak ) možete izraditi raspored elemenata na svojim stranicama baš onako kako vi to želite, i sve to uz jednostavno dodavanje elemenata uz navlačenje po ekranu, a uz to sve je lijepo responsive.

Divi će vam omogućiti da u svojem izgledu mijenjate boje, ikone, dodajete video i fotografije u pozadine elemenata, koje zatim možete podesiti da imaju paralaks efekt, moći ćete dodati Google mapu po cujeloj stranici ili je ograničiti na određene dimenzije, ispisivati određene kategorije postova, stranice i još puno toga.

Divi tema je gotovo svemoćna i ako želite jednim udarcem riješiti dvije prepreke, dizajn i funkcionalnost, tada bi Divi svakako trebala biti vaš prvi odabir.

 

Grafički dizajn tema

 

Teme iz ElegantanThemes radionice najpoznatije su po svojim grafikama visoke razlučivosti i promjenjivim shemama boja. Teme su uglavnom šarene s izvrsnim kontrastom i nisu previše zbunjujuće posjetiteljima prilikom pregledavanja sadržaja. Pozadine pružaju opuštajući efekat posjetiteljima, a dobro osmišljena i postavljena navigacija kao da pobuđuje povećanje pregleda stranica.

Hederi ( gornji dio stranice, naslovnica ), jedan od najbitnijih dijelova stranice, u gotovo svim temama su odlično stilizirani s podebljanim naslovima u jedinstvenim kombinacijama fontova koji plijene poglede posjetitelja. Sve teme odlično balansiraju između high-end dizajna s visokim stupnjem prilagodbe, i stoga je svaka tema lako prilagodljiva potrebama projekta.

Moje osobno mišljenje je da su ElegantThemes teme, među svim premium WordPress temama na tržištu, teme s najboljim dizajnom i funkcionalnostima.

 

Cijena i podrška

 

Cijena, u usporedbi s većinom top premium WordPress proizvođača tema, ElegantThemes nudi najisplativije cijene na tržištu danas. Za $69 dobiti ćete pristup svim temama i nadogradnjama, podršci i budućim objavama u trajanju od godinu dana. Također se možete odlučiti i za doživotnu opciju i za cijenu od $249, a koja uključuje sve teme, sve dodatke, plus sve buduće teme i dodatke, podršku i nadogradnje bez ikakvih dodatnih nadoplata, što čini ovo jedinstvenom ponudom na tržištu.

Podrška, pa sad ako i naiđete na nekakve probleme pri samoj instalaciji ili ako budete imali ikakvih poteškoća s postavkama i podešavanjima samih tema i dodataka možete se obratiti podršci koja se odvija kroz forum gdje možete postaviti svoje upite. Forum je user-friendly i jako je dobro kategoriziran, za lakše snalaženje. Zbog osobnog iskustva, ElegantThemes su moj broj jedan odabir!

 

ThriveThemes – WordPress teme za marketing

 

ThriveThemes WordPress TemeThrive Themes i njihov Thrive Content Builder također su zavrijedili biti na ovome popisu. Njihove teme su svakako jedne od najjednostavnijih tema za koristiti, a njihovi alati za izradu stranica namijenjeni su ljudima koji nisu tehnički potkovani. No to nipošto ne umanjuje vrijednost njihovih alata i tema jer je baš svaka, ama baš svaka njihova tema, izrađena s fokusom na visoku konverziju posjetitelja.

Thrive Themes ili Thrive Content Builder idealni su za svakoga tko nije naviknut prčkati po kodu ( programskim jezicima) teme kako bi dobio željeni izgled ili funkcionalnost. Njihov jednostavan za korištenje drag and drop ( povuci i ispusti ) graditelj ( builder ) i ogroman popis sadržajnih elemenata koji će vam pomoći da izgradite elegantan dizajn s naglaskom na marketing ( za skupiti više kupaca ), ali i dodaci poput Thrive Leads-a jednog od najboljih dodataka na tržištu za izradu visoko konvertirajućih optin formi, svakako zavrjeđuju biti na ovome popisu i u računalu na vašem radnom stolu.

 

Thrive teme

 

Trenutno postoji deset stilski vrhunski oblikovanih tema za odabir u Thrive Themes portfoliu. Dakle, želite li nešto što će super izgledati, a ujedno će vam privlačiti tonu novih mušterija, tada su ThriveThemes idealno rješenje za vas. Ako si dadete truda i progooglate malo kroz web na premium WordPress teme vidjeti ćete da na tržištu postoji pregršt ne dobrih već odličnih premium tema, ali teško da ćete igdje naići na teme koje su toliko dobro optimizirane na pretvorbu ( konverziju ) posjetitelja u kupce.

 

Izraditi lijepu web stranicu je dobar početak, ali pridobiti mušteriju je ključ!

 

Fantastični dodaci

 

Thrive teme vrlo su slične većini vrhunskih premium WordPress tema na tržištu, ali za razliku od njih s Thrive temama u paketu dolaze i neki fantastični dodaci poput lead generation pages ili landing pages ( stranice koje posjetitelja pretvaraju u lead a zatim u kupca ):

  • Landing Pages
  • Sales Pages
  • Thank You Pages
  • Video Sales Page
  • Email Confirmation pages

U biti u paketu vam dolaze sve potrebne verzije/izgledi stranica s kojima možete oglašavati svoj posao, tvrtku, uslugu ili proizvod, a bez da plaćate za neki poseban dodatak ili uslugu programiranja. Također ćete u temama moći pronaći ugrađene funkcionalnosti poput:

  • Responsive ( spremno za mobilne uređaje)
  • Ugrađene Google Fontove ( odaberite bilo koji s Googlea)
  • Biblioteku ikona ( vrlo prikladno, a ušpara i koji upload slike )
  • Optimizator fotografija ( smanji veličinu slike, ubrzava učitavanje stranice )
  • slične objave, optin forme, galerije, društveno dijeljenje ( za sve navedeno potrebni bi bili dodaci )

Sve ove dodatne funkcionalnosti uštedjeti će vam vremena i novac, jer svaka od navedenih funkcionalnosti potrebna vam je za normalno funkcioniranje stranice pa stoga nećete trebati trošti vrijeme na pronalazak odgovarajućih dodataka niti kupnju inih.

 

Thrive Content Builder

 

Ovo je jednostavan drag and drop dodatak koji će vam olakšati život tako što ćete bez ikakve muke moći editirati ili dodavati sadržaj na svoje stranice ili objave. Ovdje nije samo riječ o jednostavnome drag and drop editoru već o editoru s masivnim mogućnostima ugrađenih elemenata koji će zadovoljiti i najzahtjevnijeg programera.

Ovaj editor Thrive Content Builder omogućiti će vam da uzmete bilo koju temu i posložite je točno prema svojoj želji i sve to bez da kontaktirate ijednog programera, a super je i to da se ga može kupiti zasebno kao dodatak i na taj način integrirati u bilo koju WordPress temu.

Pri izradi stranica s Content Builderom u mogućnosti ste vidjeti stvarni izgled stranice, baš onako kako će izgledati live, te je stoga to prvi pravi WYSIWYG editor , u punom smislu te riječi.

Izbornik i editor nalaziti će vam se s desne strane svake stranice ili objave na kojoj ćete raditi. Također svaki element na stranici dolazi s editorom s kojim je moguće mjenjati i uštimavati stvari, a prisutna je i opcija pohranjivanja tempata ( uzorak vizualnog izgleda  ) za kasniju upotrebu.

Lista elemenata s kojom raspolaže Content Builder je vrlo dugačka a evo samo nekih: tekst, fotografija, razdjelnici, kolumne, tablice, tabovi… Ubiti ovo su samo osnovni elementi koje možete očekivati i u svim drugim editorima, ali ove koje ću sad nabrojiti, njih ćete jednostavno obožavati.

Optin forma

Spojite se sa svojim email marketing servisom i dodajte optin formu gdje god poželite.

Thrive optin forma

Testimonial Box ( pismena pohvalnica )

Postavi 3 različita stilova izjave pismene pohvalnice na svojim stranicama.

Testimonial

Zvjezdice za recenzije

Izvrsne su za dodavanje na recenzije proizvoda.

Ocjenjivanje sa zvijezdama

Ikone kreditnih kartica

Njih možete dodati blizu vaših linkova za prodaju ( kupi linkovi ) kako bi obznanili koje sve platne procese primate.

Ikone kreditnih kartica

Klik za Tweet box

Odredite da određeni djelovi članka budu automatski spremni za tweet.

Klik za tweet

Call to Action Box ( poziv na kupnju )

Odličan način za naglasiti poziv na kupnju s naslovom i prikladnim tekstom a tek onda slijedi pravi call to action gumb.

Poziv na akciju

Google karte

Postavite kartu/mapu bilo gdje želite.

Googleova karta

Garancijski prostor

Pobrinite se da vaši kupci znaju što garantirate.

Potvrda garancije

Cjenici

Prikažite raznolikost svojih proizvoda i cijena.

Tablice s cjenicima i proizvodima

 

Ima toga još, ali poanta je shvaćena. Zar ne?

S Thrive Content Builderom također u paketu dolazi i 100 landing pageva, pa tako imate na raspolaganju stranice za skupljanje potencijalnih kupaca ( Lead Pages ), stranice za skidanje ( Download Pages ), stranice zahvale i potvrdne stranice ( Thank You/Confirmation Pages ), stranice za direktnu prodaju ( Sales Pages ),  stranice za prodaju s videom ( Video Sales Pages ) i stranice dobrodošlice ( Welcome Pages ).

Ako vam se ni jedna od tih 100 stranica ne svidi, a što je malo vjerojatno, uz pomoć content buildera u tren oka možete transformirati bilo koju prema vašim željama.

 

Popup prozori i “Event manageri”

 

Ovaj set mogućnosti omogućiti će van da dodate popup prozore na linkove, fotografije ili gumbiče po stranici i na taj način omogučite optin bilo gdje na vašoj web lokaciji. Ova funkcionalnost je idealna ako želite nekome dozvoliti skidanje materijala s vaše stranice ali ga pri tome ograničiti s time što vam npr. za besplatni pdf vodič o osnovama SEO-a ostavi svoj email. Dakle, postavite nekakav normalni call to action gumb i na njega uz pomoć Event Managera unutar editora elemenata odredite okidač i akcije koje želite poduzeti.

Također postoji opcija postavljanja popup prozora koji se aktiviraju pri napuštanju stranice. Ova opcija sadržana je također i u Thrive Content Builderu kao element koji možete odabrati i dodati na željenu vam stranicu.

Otvaranje popup prozora možetese  podesiti i prema vremenu i tako odrediti kad će popup prozor iskočiti.

Eto, to ja zovem moćnim pojačanjem za web stranicu!

Alati koje je Thrive tim razvio dozvoljavaju iznimno veliki set mogućnosti i stoga se sve to skupa čini izrazito impresivno, a vjerujte mi na riječ i je!

 

WPMU Dev i Upfront

 

WPMU DEV WordPress TemeWPMU DEV je vodeća komercijalna WordPress tvrtka koja pokriva sve aspekte koje nudi WordPress. Prije svega bave se izradom dodataka ( pluginova ) za WordPress, WordPress Multisite i BuddyPress, a uz objavu Upfront alata za gradnju i editoranje sadržaja svrstali su se i u sam vrh proizvođaća premium WordPress tema, uz to još su i jedan od najvećih autoritet što se WordPress Multisitea tiče, a imaju i nadaleko najbolju podršku na koju sam ikad naišao.

WPMU DEV funkcionira po principu članstva. Jednom kad postanete član mogu vam ponuditi preko 140 dodataka koje možete koristiti na koliko god stranica hoćete, a također ćete dobiti podrško od 20+ vrlo iskusnih programera koji će vam pomoći s bilo kojim, da, baš tako, s bilo kojim problemom vezanim uz WordPress i dodatke, bez obzira bili oni WPMU DEV dodaci ili ne.

WPMU DEV tim izradio je, po mom mišljenju, trenutno najbolji website builder i editor sadržaja po imenu Upfront, koji također možete koristiti na neograničenom broju web stranica, jednom kad postanete njihov član.

 

Upfront – WordPress tema?

 

Upfont funkcionira po principu parent child teme što znači da se Upfront ubiti instalira kao glavna tema ( parent tj. roditeljska tema ) i tad ste u mogućnosti odabrati jednu od child tema koje su bile za njega izrađene. The child teme tad funkcioniraju kao temelj/vizualni izgled vaše teme. Trenutno možete odabarti između 6 početnih tema: Scribe, Fixer, Spirit, Luke + Sara, Parrot i Panino.

U budućnosti biti će, u to sam siguran, nadodano još više child tema, koje i ovako već izgledaju savršeno i mogu poslužiti kao samostalne teme, no jednom kad isprobate i spoznate moć Upfront graditelja/editora uvidjeti ćete koliko je jednostavno izraditi WordPress temu od nule. Ovo je doslovno kao da rukom crtate mock-up samo što vam pred očima nastaje potpuno funkcionalna tema.

 

Front End Drag and Drop Editing

 

Rad na dizajnu i uređivanju sadržaja odvija se kroz intuitivno front end, drag and drop ( povuci i ispusti ), vizualno sučelje. Prijevod ove rečenice glasio bi to što vidiš to i dobivaš. Nema nikakve potrebe za editiranjem koda ili prebacivanjem iz prozora u prozor kako biste vidjeli napredak u svome radu.

 

Plutajuće regije, neograničen broj elemenata

Pri izgradnji stranica ( custom page layouta ) Upfront se oslanja na regije i elemente. Dostupni elementi, trenutno ih je 16, mogu se povući i ispustiti bilo gdje na stranici. No to nije sve, u mogućnosti ste editirati tekst bilo gdje na stranici na način da samo double klikom odaberete željenu riječ u rečenici i možete krenuti s pripravcima. Usput biti ćete u mogućnosti koristiti i set kontrola za oblikovanje teksta i sve to u front end editoru.

 

Upfront uređivanje teksta

 

U stanju ste također povući i ispustiti područja teksta i slike na određeno mjesto, a zatim ih pomicati kroz vizualno sučelje. Postoji i mnogo drugih elemenata za odabrati a neki od tih elemenata su: slideri, tabovi, galerije slika, video, forme, gumbi i karte. Također možete koristiti i kod element kako bi dodati prilagođeni kod u svoj dizajn.

 

Upfront elementi na stranici

 

Nadalje, bilo koji aktivan widget na vašoj stranici, bio on od nekog drugog proizvođača dodataka, sandardni WordPressov, može i neki vaš custom dodatak, može se ubaciti u sam dizajn stranice. To vam stvarno daje gotovo neograničenu slobodu u onome što može biti uključeno u izgled vaše web stranice.

 

Potpuna prilagodba regije

 

Svaka od regija koje čine vašu stranicu i elemenati koje sadrže mogu se dodatno prilagođavati. U ta dodatna prilagođavanja spadaju promjena veličine; pozicije; pozadina koje mogu uključivati video, slider, kartu; i ostale postavke koje se odnose na vrstu regije koja se uređuje. Klikom na ikonu za uređivanje prikazati će vam se sadržajno osjetljiva ploča kroz koje možete raditi promjene.

 

Upfront ploča za uređivanje

 

Sve promjene se primjenjuju u realnome vremenu i nema potrebe za refreshanjem stranice, zahvaljujući live pregled efektu Upfront editora. Prilikom povlačenja regija po stranici primijetit ćete da nisu fiksirane na neki grid već da plutaju. Ova opcija će vam omogućiti da izradite slobodan dizajn, umjesto da bude ograničena granicama. Ipak ako ste stara garda i volite sve uredno, u piksel točno, Upfront je i tu priskočio u pomoć i ugradio vizualni grid kako biste mogli poravnati svoje elemente.

 

Front end uređivanje stranica i objava

 

Upfront omogućuje da svaka vaša stranica ili objava budu jedinstvene. Da, baš svaka objava može imati drugačiji dizajn i raspored elemenata i sve to uz pomoć vizualnog editora sa povuci i pusti sučelju.

Tako što je izbacio potrebu kreiranja objava u back endu vaše stranice, i potrebu za skakanjem iz back end u front end radi pregleda promjena i provjere da li ste sve uradili kako treba, Upfront je riješio, po mojem mišljenju, zadnju prepreku koja je kočila WordPress da najjednostavniji CMS na svijetu.

Također možete izraditi i prilagoditi globalna područja kao što su zaglavlja i podnožja, a koja se koriste širom stranice, također ste u mogućnosti prilagoditi ih pojedinačno onim područjima na pojedinačnoj objavi i strani kako bi odgovarali vašim potrebama i željenom izgledu.

U prilog mu ide i to što je u potpunosti responsive pa će vaše stranice izgledati savršeno i rastućoj vojsci mobilnih korisnika koji surfaju kroz tablete i pametne telefone. Samo napomene radi, što je i bilo z očekivati od WPMU DEV tima, Upfront je moguće koristiti i na Multisitu.

Ključno obilježje Upfronta je to da se sav posao i uređivanje sadržaja odvija kroz front end urednik/editor. To je ono čemu su se programeri i nadali, radeći na ovome projektu, da će ga izdvojiti od ostatka konkurencije.

 

Zaključak

 

Predstavljena su vam tri proizvođača premium WordPress tema gdje svaki od ima neku posebnost i prednost nad drugim. Ipak, odlučite li se za bilo koju od ove tri kompanije sigurno nećete pogriješiti, a za razliku od kupnje same suhoparne teme s njima ćete dobiti dodatne pogodnosti i alate koji će vam uvelike olakšati posao.

Kako bi se što lakše odlučili za jednu od kompanija organizirao sam nagradnu igru u kojoj možete osvojiti WordPress teme, po želji, od sve tri tvrtke. Više o samoj nagradnoj igri i nagradama pročitajte u pravilima igre i izjavi o odricanju odgovornosti.

Sretno!

[contestfriend contest=”2663″]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress teme – Najbolje single flagship teme

od Darko Novak vrijeme potrebno za čitanje: 14 min
0

Postanite član!

Neprocijenjive informacije nadohvat ruke

Pretplatite se na naš "Newslewtter" i primajte kvalitetne i neprocjenjivo vrijedne informacije vezane uz izradu web stranica direktno u vaš sandučić.

Uspješno ste se upisali na listu!

Share This
Follows