Svatko tko posjeduje web stranicu, pa čak i oni koji je tek namjeravaju imati, žele da im se sadržaj koji nude na tim web stranicama pojavljuju u pretraživačima.  Svi bi htjeli biti prvi na Googleu, a neki u toj namjeri koriste i tzv. “Black Hat tehnike“. Biti prvi u Googleu pod bilo koju cijenu, dugoročno gledano, nikako nije isplativo, pogotovo ako se pokušava uz pomoć prijevara. Ne tako davno to je iskusilo  jako puno “online oglašivača” koji su da bi došli na prvo mjesto u Googleu, a prvo mjesto u Gooleu znači novac, hrpa novaca, poznavajući Googleove alogaritme i primjenom black hat tehnika, uživali godinama u besplatnom online prometu, dok jednog dana Google nije rekao dosta kroz Pingvin i Pandu. 

 

Zašto Google kažnjava i kako izbjeći kaznu

 

Google se već godinama bavi analizom manipulacije svojih algoritama. Google spam tim u nekoliko navrata bio je upozoravao na loš utjecaj kupovine linkova i gradnje linkova loše kvalitete. Ovo su u međuvremenu svi radili a kako Google nije striktno definirao pravila čak se i izgradila cijela SEO industrija oko gradnje loših linkova. Dosta tvrtki je izgradilo svoje poslovanje na manipuliranju Google algoritamas namjerom dobivanja hrpe besplatnog prometa. Tada se 2012. godine pojavio novi Googleov alogoritam pod imenom Pingvin i stao na kraj manipuliranju. Google je tada odlučio kažnjavati sve postupke koji se ne slažu sa njihovim smjernicama, a korisnike koji krše pravila i koriste nepodobne tehnike pri optimizaciji web stranica za pretraživaće nazvao “Black Hat SEOom”.

 

Kako izbjeći Google kaznu

 

Sada Google neprestano unaprijeđuje svoj alogoritam i bilo kakav pokušaj manipulacije biti će kad tad kažnjen.  Info grafika koju je izradio adriahost.rs  pokazati će vam što najviše utječe na Google kažnjavanje i načine kako ga spriječiti.
Kako izbejeći Google kažnjavanje

Izvor: AdriaHost blog

Zatražite besplatnu web stranicu

Postanite član!

Neprocijenjive informacije nadohvat ruke

Pretplatite se na naš "Newslewtter" i primajte kvalitetne i neprocjenjivo vrijedne informacije vezane uz izradu web stranica direktno u vaš sandučić.

Uspješno ste se upisali na listu!

Share This