Rezultati na ovom blog postu bazirani su na testiranju koje je provedeno na 12 najpopularnijih web poslužitelja na tržištu: Bluehost, HostGator, iPage, Fatcow, Justhost, AsmallOrange, InMotion, WebhostingHub, Arvixe, GoDaddy, GreenGeeks and A2Hosting. Poslužitelje su testirali na brzinu, sigurnost i korisničku podršku. Dakle, u obzir su bile uzete najbitnije stvari na koje bi svaki vlasnik web stranice trebao obratiti pozornost prilikom traženja smještaja za svoju web stranicu. Neki od rezultata su doista zapanjujući. No krenimo redom. Zašto je SiteGround najbolji hosting poslužitelj ?

Brzina

 

Od dvanaest poslužitelja SiteGround je zauzeo drugo mjesto na ljestvici što znači da se web stranice na njihovim serverima učitavaju brže!

Prosjek brzina učitavanja:

 • prosjek učitavanja web stranica u branši: 4.7 sec
 • SiteGround prosjek učitavanja web stranica: 1,7 sec
 • SiteGround učitavanja web stranica s njihovim cache sustavom: 1,3 sec

Brzina ucitavanja stranica s i bez cache-a

Za testiranje brzina učitavanja koristio se Pingdom a na svim od navedenih dvanaest kompanija bila je postavljena identična web stranica na njihovim web serverima.

SiteGround je zauzeo drugo mjesto no kad se uključio njihov produkt SuperCacher koji dolazi u paketu sa svim ponuđenim hostinzima konkurencija je pregažena.

 

Performanse

 

Uz brzinu učitavanja testirana je i količina klikova koju uspješno može hosting paket podnijeti u dvije minute kod svakog od navedenih dvanaest providera gdje se ponovno koristila identična web stranica izrađena na WordPress-u.

SiteGround može podnijeti puno više prometa od većine:

 • prosjek uspješne obrade klikova u branši: 2852
 • SiteGround bez cache-a podnio: 8276
 • SiteGround s cache-om: preko 230 000

Generalne performanse brzine

Generalne performanse brzine s cache-om

Test je bio izveden uz pomoć  Siege servisa za testiranje i benchmarkiranje. Ponovno je SiteGround odnio pobjedu zahvaljujući svojem SuperCache-ru.

 

Sigurnost

 

Nakon objave da postoji ranjivost sustava na hakerske napade WPTouch vulnerability patch i Virtuemart Vulnerability SiteGround je u roku od 48 sati izbacio zakrpu. Zapanjujući i nadasve uznemirujući podatak je taj da je svih 12 hosoting poslužitelja više od mjesec dana nakon objave o ranjivosti (a test je bio sproveden kasnije s namjerom kako bi kompanije imale dovoljno vremena za reakciju) još uvijek bilo ranjivo!

SiteGround vaš čuva i osigurava od hakerskih napada:

 • WordPress ranjivost: nije zakrpana ni od jedne hosting kompanije
 • Joomla ranjivost: nije zakrpana ni od jedne hosting kompanije
 • Obje ranjivosti: zakrpane samo od strane SiteGrounda

Zaštita od hakera

Zaštićeni ste i od svojih susjeda:

SiteGround je bio pionir u primjeni učinkovite izolacije hosting paketa na tzv. shared hostingima. Zajednički ili shared hosting je učestala praksa u iznajmljivanju web hosting paketa zbog pristupačne cijene. Na shared hostingu vi zapravo dijelite resurse servera s više osoba.

Izolacija koju primjenjuje SiteGround daje vam dodatnu sigurnost od hakerskog upada na Vašu web stranicu iako se nalazite na paketu s puno korisnika od kojih je neki moguće zaražen virusom ili malicioznim kodom.

Izolacija shared hosting paketa

 

Podrška

 

Podrška je bitan dio svakog hostinga. Podrška mora biti brza pa odazivu, uslužna, uljudna i prije svega učinkovita. Nemojte me krivo shvatiti, ali što će Vam podrška koja se odazove a nikako da Vam pomogne ili otkloni kvar kad je Vama to najbitnije.

SiteGround je i u ovom području jednostavno bez premca.

Instantni odaziv:

 • četiri kompanije imale su preko 10 minutni odaziv
 • samo dvije su se odazvale instantno
 • 90% ih nema podršku za više jezika

Odaziv podrške

Kad nekog zovete na telefon tad sigurno imate hitan slučaj. Ako taj netko reagira na Vaš poziv instantno sigurno ćete biti zadovoljni i imati osjećaj da ste na pravome mjestu. Nažalost, to nije slučaj sa svim hosting kompanijama na testu.

SiteGround rješava probleme unutar 5 minuta:

 • dvije od 12 kompanija nemaju chat
 • prosječno vrijeme čekanja na chat-u: 10 min
 • prosječno vrijeme rješavanja problema: 21 min
 • samo ih je 4 riješilo problem unutar: 10 min

Rješavanje problema kroz chat

 

U testu je kroz chat bilo kontaktirano svih 12 kompanija uključujući i SiteGround s jednim izrazito jednostavnim zahtjevom te se pratilo vrijeme potrebno da se rješi problem zajedno s vremenom potrebnim da se podrška odazove.

Što se tiče odaziva kroz tzv. ticket sustav ( pisani oblik sličan emailu ) SiteGround je odgovorio unutar 8 minuta!

 • prosječan odaziv u branši: 8 sati
 • samo dvije kompanije su ispod 1 sata
 • nijedna kompanija nije ispod 10 min!

Odaziv na ticket

SiteGround rješava više problema puno brže!

U zadnjem testu kroz ticket sustav kompanijama su bila postavljena tri pitanja. Jedno pitanje bilo je općenito, jedno je bilo vezano za WordPress a jedno za Jooml-u. Prosjek odaziva i rješavanja problema možete vidjeti u zadnjoj tablici.

 • Samo su 4 kompanije i SiteGround uspjeli riješiti sva tri problema
 • vrijeme rješavanja problema u branši je 11 sati
 • SiteGround pak ima prosjek rješavanja problema oko 31 minute

Rješavanje problema

 

 SuperCacher

 

SuperCacher je razvijen od strane SiteGrounda i namjena mu je povećanje broja klikova koji web stranica može podnijeti,  a ujedno ubrzava i učitanje same stranice.

SiteGround SuperCacher

 

SiteGround SuperCacher ima tri različite opcije “keširanja” koji se može primjeniti na sve tipove web stranica. Varnish Static Cache Option  kao najosnovnija inačica, Varnish Dynamic Cache Option  za dinamičke web stranice pogonjene Joomlom, WordPressom ili Magentom, Memcached Option sustav za stranice poput YouTuba, Facebooka i mnoge druge.

Tu je i Google PageSpeed opcija  koju razvija Google i moguće ju je implementirati s SiteGround-ovom caching tehnologijom.

 

Zakupi hosting i dobi web gratis

 

 

Više o svemu na SiteGround-ovim stranicama.

 

Zaključak:

 

I sad da sumiramo zašto je SiteGround najbolji hosting poslužitelj ? Dugo godina muku sam mučio sa raznim hosting kompanijama koje nisu zadovoljavale moje potrebe. Neke su bile dobre, ali preskupe dok su druge imale prihvatljive cijene ali užasnih performansi. Sa svima sam barem u jednome trenutku imao problema s hakerskim napadom!

Odkako sam sa SiteGround-om probleme s hostigom gotovo i nemam, a ako negdje i zapne problem je riješen u tili čas.

Stoga bez imalo susprezanja mogu SiteGround preporučiti svima. I onima zahtjevnima, i onima malo manje. Toliko se pouzdam u SiteGround da sam krenuo s njima u affiliate posao gdje nudim uslugu BESPLATNE IZRADE WEB STRANICE ako je osoba voljna i željna zakupiti bilo koji SiteGround hosting paket kroz moj affiliate link. Više o besplatnoj web stranici klikom na banner ispod.

 

Zatražite besplatnu web stranicu

Postanite član!

Neprocijenjive informacije nadohvat ruke

Pretplatite se na naš "Newslewtter" i primajte kvalitetne i neprocjenjivo vrijedne informacije vezane uz izradu web stranica direktno u vaš sandučić.

Uspješno ste se upisali na listu!

Share This